סוככים- המגן האולטימטיבי מהחום

אם אתם שייכים לקבוצה של הרוב בציבור הישראלי, שסובל ממזג האוויר החם, המאמר הבא ידבר אליכם

בסקר שנערך בשנת 2004 על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה, 70% מהנשאלים ענו כי סובלים מחום במשך רוב חודשי השנה. קיימות שלוש דרכים להעברת חום: העברה- ממוצק למוצק (לא כל כך רלוונטי לגבינו כיוון שלרוב אנו מרכיבים נעליים, המבודדות אותנו טוב מהאדמה), הזעה- דרך מעבר גזים (רוב רובו של החום המעיק עלינו, והפיתרון היחיד לבעיה זו הוא מיזוג אוויר), וקרינה (חלק נכבד, כחמישית מהחום שאנו מקבלים מהסביבה).
 
מלבד היותה נשאית חום, הקרינה טומנת בחובה סכנות בריאותיות רבות נוספות, כסיכוי מוגבר לסרטן העור ומחלות ממאירות אחרות, פסוריאזיס, ועוד. הדרך הטובה ביותר להתגונן מפני קרינה היא כמובן לשהות בצל, וכפי שאני מקווה להראות בכתבה זו, אחת הדרכים הנוחות ליצור צל שכזה בבית היא סוככים מתקפלים.
 
קיימים פתרונות הצללה רבים ושונים בשוק, אולם חשוב לזכור כי כל פיתרון תמידי, היינו סוכך או פרגולה שאינם מתקפלים ובולטים לכיוון רשות הרבים, מצריכים על פי חוק אישור של וועדת הבינוי ברשות העירונית אליה אתם משתייכים. לרוב מדובר בהליך בירוקרטי ארוך ומייגע, וכיוון שמדובר בעניין פעוט כסוכך, פעמים רבות נוח יותר להשתמש בסוככים מתקפלים. כפי שמסבירים לנו ב"צללית", קיימים סוגים מספר של סוככים מתקפלים.
 
סוכך זרועות
 
לדברי "ברק סוככים בע"מ", מדובר בסוג הסוכך המתאים ביותר לכיסוי שטחים נרחבים, דוגמת המרפסת או חלק נכבד מן הגינה. אופן פתיחת הזרועות משתנה, אבל לרוב מדובר בתוצרת גרמנית משובחת (חברת MBK ראויה לאיזכור מיוחד בהקשר זה), העומדת בדרישות המחמירות של TUV, מכון התקנים הגרמני המכתיב רבים מן התקנים הכלל אירופאים.

על הזרוע ניתן להניח בדים במגוון תצורות וממגוון חומרים, כמו בדי "באייר" של חברת PARA הגרמנית, או שמשונית העוגן (סוג א'), בדי דראלון ועוד. בדרך כלל הכיסוי כולל פרונט קדמי, היינו חלק אנכי לפי בחירת הלקוח, וגגון, המגן על הסוכך מפני הגשם ופגעי מזג אוויר אחרים.
 
לפי שיקול דעתו של הלקוח ניתן להוסיף "סופר גגון" המגן על הסוכך הרמטית (מדובר בתוספת מחיר של כ200 שקלים). תוספות מיוחדות אחרות, שוב, לפי שיקול דעתו של הלקוח ולבחירתו, כוללות שבשבות רוח וחיישני זעזועים, המתריעים בפני רוחות חזקות מידי ואף סוגרות אוטומטית את הסוכך במקרה של רוחות קשות.

תוספת מנגנון ההתרעה דורשת מנוע סגירה חשמלי (עולה כ300 שקלים יותר מהמנגנון הידני), ומוסיפה מלבד זאת כמה מאות שקלים, החל מ400, למחיר הסוכך.
 
סוכך חלון
 
מדובר למעשה בתת סוג של סוכך זרועות, המסוגל להפתח במגוון זוויות (עד זווית של 170 מעלות מהחלון). ככזה הסוכך מסוגל למעשה להגן על כל שטח החלון מפני אור שמש ישיר, ללא חסימת אור היום כליל. סוככי החלון באים גם הם עם מנגנון הפעלה ידני או חשמלי, ועם אפשרות להוסיף שבשבות ומדי זעזוע, כל זאת כמובן בתוספת תשלום (העלויות דומות למחירים בסוככים זרועות שלמים).


סוככי חלונות התפתחו מאוד בשני העשורים האחרונים, עד שהפכו נישה שלמה בתחום הסוככים




 
קבל הצעות עכשיו